September 2015 Oprichting Stichting
09-03-2016
Toon alles

Nieuwsbrief 36 Juni 2018

Nieuwsbrief dagbesteding, 36: juni 2018

Inhoud:

  1. Boerderij
  2. 2bike4alzheimer 22 en 23 september
  3. Open dag 15 September 2018
  4. Belangrijk:privacywet 25 mei 2018
  5. Uitstap “Vrienden van Veldzicht”
  6. Mantelzorgondersteuning

1.Boerderij:

Met de bijdrage van het Oranjefonds hebben onze konijnen een prachtig buitenverblijf gekregen, getimmerd door chauffeur Henk. De moestuin heeft al vele prachtige kroppen sla opgeleverd, en de rest (bonen, bietjes, tuinboontjes,sla, artisjokken, wortels, rabarber etc). De logeerkinderen hebben de tuin ontdekt en vullen ook hoekjes in met mini-tuintjes. En helpen met het onkruid wieden en aanplanten. Er zijn 8 kuikentjes geboren. Dat blijft toch heel bijzonder.

2. 2bike4alzheimer 22 en 23 september

Dit jaar doen wij als team mee aan een 24uursfietsmarathon om geld in te zamelen voor onderzoek naar dementie. Ons team heet Zorgboerderij Veldzicht en jullie kunnen ons vinden op:

https://2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/ In het weekend van 22 en 23 september verzamelen de deelnemende teams al fietsend zoveel mogelijk geld in voor wetenschappelijk onderzoek. De route van 2bike4alzheimer is uniek en heeft de vorm van een vergeet-mij-nietje: het symbool voor een toekomst zonder dementie.

In 24 uur fietsen we afwisselend vijf etappes van 80 kilometer in tweetallen op een tandem. De bedoeling is dat we € 1000 euro ophalen voor 21 september. Dat is best veel. Via de link elders op deze site kunt u op de site van 2bike4alzheimer  een donatie uitbrengen. Als u kiest voor het gele knopje direct doneren vervolgens op team drukt en (zorgboerderij) Veldzicht invult komt u bij ons team terecht. En op de open dag gaan we natuurlijk ook proberen nog de laatste euro’s bij elkaar te krijgen! We hopen op uw bijdrage!

3. Open dag 15 september 2018

15 september is onze open dag. Het definitieve programma is nog niet helemaal bekend maar dat volgt in de volgende nieuwsbrief. Het zal in ieder geval samenhangen met de fietstocht die we gaan maken voor Alzheimer Nederland. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

4. Belangrijk: Privacywet 25 mei 2018

Met ingang van 25 mei jl. is de nieuwe privacywet (Algemene Verordening Gegevensverwerking) van kracht. Inmiddels hebben wij een privacyverklaring opgesteld waarin we duidelijk vertellen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan. Deze verklaring staat op onze website onder het kopje kwaliteit. Daarnaast is uw toestemming nodig voor bijvoorbeeld het versturen (via de mail) van deze nieuwsbrief. Dit toestemmingsformulier hebben wij aan deze nieuwsbrief vastgeniet. Voor deze keer drukken we alle nieuwsbrieven af. We vragen u om de privacyverklaring op uw gemak even door te nemen. Een gedrukt exemplaar is op te vragen via het rapportageschrift voor diegenen die geen toegang hebben tot internet.

5. Uitstap “Vrienden van Veldzicht”

 Na het grote succes van de boottocht vorig jaar hebben we dit jaar gekozen voor de Orchideeënhoeve.” De orchideeën hoeve in Luttelgeest heeft diverse tuinen boordevol tropenflora-en fauna. Wandelen over avontuurlijke junglepaden, vele bijzondere planten  ontdekken, duizenden kleurrijke vlinders spotten en wegdromen onder en wolk van ontelbare “zwevende bloemen…” Dat belooft wat!

Op donderdag 30 augustus worden we rond 10.00 /10.30 uur verwacht. De bussen halen de donderdagbezoekers op en rijden direct naar Luttelgeest. Als er nog plekken zijn dan worden die zoveel mogelijk opgevuld door bezoekers van andere dagen die graag meewillen. Donateurs zijn natuurlijk ook van harte welkom. Het vervoer kunnen we niet voor iedereen garanderen. We zijn de hele dag in de Orchideeënhoeve en verwachten dat iedereen op dezelfde tijd weer thuis is.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier (bijgevoegd). De bezoekers van donderdag 30 aug hoeven zich niet aan te melden. Zij gaan gewoon mee! Als u als bezoeker het teveel van het goede vindt kunt u zich afmelden voor deze dag op het aanmeldformulier en inhalen op een andere dag.

Voor donateurs en al onze bezoekers is deelname gratis. Bent u geen donateur of bezoeker en wilt u toch mee dan is er een bijdrage van € 25,00. Dat is inclusief de broodmaaltijd en exclusief vervoer.

6. Mantelzorgondersteuning

Het is voor mantelzorgers altijd mogelijk om kosteloos een dagje mee te lopen op Veldzicht. Graag wel van te voren afspreken.

De Alzheimercafé’s organiseren maandelijks bijeenkomsten met verschillende onderwerpen. Wilt u deze uitnodigingen ontvangen kunt u contact opnemen met Rennie Niezink: Tel. 0611920167 of Mail: r.niezink@sudwestfryslan.nl

In onze volgende nieuwsbrief gaan wij u gericht vragen naar uw behoefte aan ondersteuning naast de al geboden dagbesteding. Vervolgens kunnen wij kijken naar wat mogelijk is.

De volgende nieuwsbrief kunt u verwachten in september 2018

Met vriendelijke groet,

Team Veldzicht