Zorgboerderij Veldzicht heeft de volgende maatregelen (over) genomen ten aanzien van het voorkomen van het coronavirus:

  • Geen handen schudden.
  • Vaak en goed handen wassen met zeep, ook desinfectiegel is beschikbaar en wordt gebruikt op de boerderij.
  • Hoesten in de binnenkant van de elleboog.
  • Maak gebruik van papieren zakdoekjes, géén katoenen en gooi deze na gebruik weg.
  • Wees alert op tekenen van ziekte (Verkoudheidsklachten, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, plotseling verlies van reuk en/of smaak), bij deze verschijnselen adviseren we u om thuis te blijven en een test aan te vragen via: Online: ga naar coronatest.nl Houd uw BSN-nummer bij de hand. of Telefonisch: bel 0800-1202. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. en wacht daarna de testresultaten (in quarantaine) af.

Verder volgen we het nieuws en de informatie van de GGD  en het RIVM

Update 29 oktober

In deze Nieuwsbrief 46 vindt u meer informatie m.b.t. het weer opstarten van de dagbesteding m.i.v. woensdag 4 november én de maatregelen die zijn genomen om dit op verantwoorde wijze vorm te geven.

Update 20 oktober

Helaas hebben wij zojuist gehoord dat een tweede bezoeker het coronavirus blijkt te hebben. Uit overleg met GGD blijkt dat deze bezoeker, die zonder klachten, afgelopen vrijdag de dagbesteding heeft bezocht, daardoor waarschijnlijk geen anderen heeft kunnen besmetten.Maar we hebben geen zekerheid. In overleg met het GGD hebben wij dus besloten om met onmiddellijke ingang t/m 1 november aanstaande onze deuren te sluiten, op maandag 2 november starten we dan weer op. Is uw partner op vrijdag 16 oktober op Veldzicht geweest en krijgt deze alsnog klachten? Dan zo snel mogelijk testen: 0800-1202. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. En wacht daarna de testresultaten (in quarantaine) af, houdt u BSN-nummer bij de hand.

Informatie voor mensen die bij iemand geweest zijn met het Corona-virus (COVID-19)

Bijgevoegd is de brief van het RIVM met aanwijzingen. Heeft u vragen dan kunt u ons altijd bellen!

Update 17 oktober 2020 (positief geteste bezoeker, reactie Veldzicht, informatiebrief voor niet-nauwe contacten)

Beste allemaal,

Waar we natuurlijk bang voor zijn is nu toch gebeurd, een van onze bezoekers van de woensdaggroep is positief getest op corona. Deze bezoeker heeft de testuitslag vanavond ontvangen.

Ik heb gebeld met het expertiseteam van de zorgprofessionals GGD Fryslan. In het weekend wordt dit waargenomen door de Alliade zorggroep triagisten. De triagist heeft het volgende geadviseerd:

Als de andere bezoekers 3 dagen lang geen klachten hebben ontwikkeld hoeven zij niet thuis te blijven, niet in quarantaine dus en ook bezoek aan de dagbesteding is mogelijk. Dit geldt voor mensen die niet langer dan 15 minuten binnen de 1,5 meter zijn geweest.

Dus voor de woensdaggroep van 14 oktober: hebben deze bezoekers morgen, op zondag 18 okt,  geen klachten ontwikkeld dan is de kans dat zij besmet zijn geraakt klein. Ook nog contact opgenomen met de coronalijn 0800-1351 en de website van het RIVM geraadpleegd. De brief met informatie voor de mensen die contact hebben gehad met iemand die positief bevonden staat  hieronder. Daarin staat wel duidelijk dat je 14 dagen lang de gezondheid goed in de gaten moet houden.

We blijven dus open maar hebben de mensen waarvan wij vermoeden dat deze wellicht dichterbij deze bezoeker in de buurt zijn geweest gevraagd om een week thuis te blijven voor de zekerheid.

 We hebben alle mensen die woensdag 14 oktober de dagbesteding hebben bezocht opgebeld en gewaarschuwd. Als er klachten komen dan dus naar de teststraat, bel dan naar:0800-1202. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. en wacht daarna de testresultaten (in quarantaine) af, houdt u BSN-nummer bij de hand.

We hopen hiermee jullie op de hoogte hebben gebracht en ik bel maandagochtend met de GGD of deze handelswijze goed is. Mocht er toch een sluiting moeten plaatsvinden dan brengen we jullie zo spoedig mogelijk op de hoogte!

Informatie voor mensen die niet-nauwe contacten hebben gehad met een positief geteste persoon. Niet-nauwe contacten zijn contacten waarbij u langer dan 15 minuten op meer dan 1,5 meter afstand in dezelfde ruimte bent geweest in de besmettelijke periode van de positief geteste person. U hoeft, als u geen klachten heeft, geen extra maatregelen te nemen. Als u niet-nauwe contacten heeft gehad met de positief geteste persoon kunt u deze informatie https://lci.rivm.nl/covid-19-overige-contacten lezen en opvolgen.

Update dinsdag 13 oktober 2020

Het Coronavirus laait steeds verder op, het kabinet heeft nieuwe maatregelen afgekondigd. Vooralsnog kan Zorgboerderij Veldzicht openblijven. Met de volgende maatregelen hopen wij het coronavirus buiten de deur te houden.

  • bezoekers dragen tijdens het vervoer in de bus naar Veldzicht een schóón mondkapje (wasbaar dan wel wegwerp) en desinfecteren hun handen.
  • medewerkers werken met gelaatsbescherming (zie foto), in het geval van medicatietoediening of hulp bij toiletgang, dragen zij een mondkapje.
  • iedereen die de boerderij betreedt desinfecteert bij binnenkomst zijn handen bij onze desinfectiezuil (zie foto’s) deze zal buiten bij de deur staan.

Mocht u vragen hebben over het coronavirus, de maatregelen en/of wilt u iets met ons overleggen? dan zijn wij bereikbaar via:

tel:           0515-540546
mobiel:   06-45705105

email: info@zorgboerderijveldzicht.nl

Hieronder vindt u de Veldzichtcourant van dit voorjaar.

Veldzichtcourant, editie 1

Daarnaast hebben we een aantal puzzels en activiteiten op de website gezet, u vindt deze onder het kopje puzzels en activiteiten:

https://zorgboerderijveldzicht.nl/puzzelsactiviteiten/

De coronaupdates van dit voorjaar kunt u hieronder nalezen:

Coronaupdates maart- Juli 2020 website