Activiteiten ‘vrienden van Veldzicht’ 2017
27-12-2018
Activiteiten ‘vrienden van Veldzicht’ 2018
27-12-2018
Toon alles

Nieuwsbrief 37 Nov/dec 2018

Nieuwsbrief 37:  november/december  2018

Open en dichte dagen in december

In december gaan wij in tegenstelling tot vorige jaren niet een hele week dicht. Hieronder staan de dagen dat wij gesloten zijn.

Maandag 24 december, dinsdag 25 en woensdag 26 december

Dinsdag 1 januari

Op alle andere dagen zijn we geopend.

Oudejaarsviering 2018

Omdat wij op 31 december gewoon geopend zijn hebben we ervoor gekozen om in plaats van een kerstviering een oudejaarsviering te houden. Met oliebollen en wellicht een oudejaarsconference. Houdt u dus een plekje in de agenda vrij vanaf 14.00 uur!  Iedereen is welkom, dus ook uw (klein)kinderen, vrienden, familie etc.

Jubileum aankondiging

Volgend jaar bestaan we 10 jaar en dat is reden voor een groot feest. Op zaterdagmiddag 15 juni 2019 zal dat gaan plaatsvinden. De voorbereidingen zijn al in volle gang want we pakken groot uit met een voorstelling voor jong en oud! Dus schrijf het alvast in uw agenda.

Stichting Vrienden van Veldzicht

De vrienden van Veldzicht hebben dit jaar een uitstap naar de Orchideeënhoeve georganiseerd en dat was een groot succes! Met 3 bussen vol zijn we vertrokken en hebben we genoten van de bloemen en beestenboel daar in Luttelgeest. Een lekkere lunch gehad en voldaan weer de polder verlaten. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de donateurs van de stichting en die bedanken wij heel hartelijk! Ook de inzet van Wytze Hospes die regelmatig tegen een kleine onkostenvergoeding met ons komt zingen wordt vanuit de stichting betaald. Zie ook het kopje nieuws, onder het tabblad stichting.

Het zijn echt de krenten in de pap en daar zijn we de donateurs heel dankbaar voor!

Culturele hoofdstad 2018

In het culturele jaar hebben we een flink aantal fonteinen bezocht. De walvis in Harlingen en de kabeljauw in Stavoren zijn toch wel favoriet. De bloemetjes in IJlst en het mannetje in Sneek leverden verschillende reacties op alsmede de leeuwen in Workum (net chocoladebeesten). Cultuur brengt in ieder geval roering en beleving teweeg en daar is het ook voor bedoeld. Daarnaast hebben we het openluchtmuseum in Allingawier bezocht, het Jopie Huisman museum in Workum en de timmermanswerkplaats en het kerkje in Ferwoude.