Activiteiten ‘vrienden van Veldzicht’ 2018
27-12-2018
Mantelzorgvoorstelling 15 Juni, Zingen met Tetje
17-05-2019
Toon alles

Nieuwsbrief 38, maart 2019

Nieuwsbrief 38:  maart 2019

Boerderij

Het lijkt toch echt lente te gaan worden. De narcisjes onder de haag beginnen al voorzichtig te bloeien. En we hebben al prachtige voorjaarsdagen gehad.

De moestuin heeft een grote opknapbeurt gehad. Er is een mooi breed pad aangelegd zodat iedereen een rondje in de moestuin kan maken. En het hekwerk is vernieuwd. We gaan er natuurlijk van uit dat de schoffels ook dit jaar ter hand worden genomen en even uitrusten kan op het speciale tuinbankje. Die is ook voor de zogenaamde toezichthouders. De tuinbonen komen al op en kunnen bijna uit de tuinkas de volle grond in. Op het erf komen de bollen in de manden al op en bij de voordeur staan violen en voorjaarsbollen in de potten voor een mooi lentewelkom!

De paarden Vera en Baukje zijn er nog steeds. Baukje wordt nu toch echt een oud vrouwtje met haar 29 jaren. Een respectabele leeftijd voor een stamboekmerrie. De varkens mogen af en toe een straatje om en lopen dan los op het erf. Fredje onze teckel wordt door iedereen vertroeteld en geniet van alle aandacht. Net als de twee katten. Verder scharrelen de kippen rond in de ren en de konijnen zijn teruggebracht naar twee. Die hebben alle ruimte!

Binnen hebben wij een aantal armaturen vervangen met daglichtlampen. Dit wordt al meer toegepast en schijnt een goede uitwerking te hebben op het welbevinden van de mensen. Het is even wennen aan de koele kleur maar het lijkt nu net alsof binnen ook de zon schijnt als het buiten donker is. We hebben in de zomerperiode volop daglicht in de boerderij maar in de winter vonden wij het weleens te donker met de warme verlichting.

Mantelzorgvoorstelling

Op zaterdagmiddag 15 juni 2019 willen we groot uitpakken met een leuke familievoorstelling.

De voorbereidingen zijn al in volle gang want we pakken flink uit met een voorstelling voor jong en oud!

In de feesttent op het erf komt “Tetje van Toen” met een leuke voorstelling waarbij er ook veel gezongen zal gaan worden. Ook voor de jeugd is er genoeg te beleven met “Boef” dus de kleinkinderen kunnen gezellig mee.

Dus voor al onze bezoekers, vrijwilligers en medewerkers met familieleden een leuke zaterdagmiddag in het verschiet!

Programma:

14.00 Start voorstelling

14.45 Pauze met koffie/thee lekkers en limonade (inclusief)

15.15 vervolg voorstelling

16.00 Einde voorstelling.

We zijn nog druk bezig met de financiering en brengen u zo spoedig mogelijk op de hoogte over de (eventuele) kosten van een kaartje voor deze voorstelling. Vervolgens volgt er een informatiebrief waarbij u kunt aangeven met hoeveel mensen u komt. Wordt vervolgd dus!

Stichting Vrienden van Veldzicht:

De stichting is in het afgelopen jaar gebruikt voor uitstapje in het kader van het culturele jaar, het bezoek aan de orchideeënhoeve en de muzikale omlijsting van Wytze die maandelijks komt zingen met zijn accordeon. Ook dit jaar willen we graag weer kleine uitstapjes maken en vervolgens van een ijsje of bakje koffie genieten. We zijn al onze donateurs heel dankbaar dat dit mogelijk is. Ook hebben we de prachtige schommelbank gekregen via de stichting. Daar hebben onze bezoekers veel plezier van op de mooie dagen die in het verschiet liggen!

Tevredenheidsonderzoek:

Vorig jaar hebben we het tevredenheidsonderzoek weer uitgevoerd. Hieronder de uitslagen. Onder het kopje ‘kwaliteit kunt u het gehele onderzoek terugvinden.

Het contact met de begeleiding is goed  9,6

De begeleiding is er altijd voor mij als ik hen iets wil vragen  9,6

Ik voel me serieus genomen door de begeleiding  9,3

Er is voldoende deskundigheid op de boerderij  9,6

Hoe wordt de boerderij beoordeeld?  9,3

Prachtige cijfers waar we heel blij mee zijn! Iedereen bedankt voor het invullen.

Dagen waarop Veldzicht gesloten is i.v.m. feestdagen:

Maandag 22 April, 2e paasdag

Maandag 10 juni   2e pinksterdag

Dat betekent dus dat we op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei gewoon open zijn

Begin juli 2019 kunt u de volgende nieuwsbrief verwachten.

Met vriendelijke groet, Team Veldzicht