Activiteiten vrienden van Veldzicht 2020
15-10-2020
Toon alles

Nieuwsbrief 45, oktober 2020

Boerderij

Het is al echt herfst aan het worden. Op de boerderij kunnen we nog genieten van de laatste groente in de tuin. Nog wat sla, prei, pompoenen en courgetten. De boerenkool is aangeplant dus we zijn voorbereid op de stamppottentijd. Met een kuiltje voor de jus!

De moestuin is dit jaar onderhouden door onze buren Wietse en Margot, en door Frank uit Workum die in de zomer als tuinvrijwilliger begonnen is. Fijn, want een moestuin is veel werk. We hebben de helft aan de varkens gegeven. Spekkie en Lappie zijn erg blij met deze verhuizing. Zitten dichter bij de andere dieren en krijgen veel meer aandacht. Op de oude plek naast de jeu de boulesbaan is nu een prachtig zomerterras waar we in de warme dagen heerlijk konden zitten.

We hebben genoten van het buitenzijn: wandelingetjes op het pad, de jonge ree die deze lente in het land voor de boerderij is opgegroeid, valkjes, buizerds, de witte reigers, er is genoeg te bewonderen. Mooie wilde bloemen langs het pad. Soorten die we hier niet eerder hebben gezien zoals de grote Teunisbloem en ineens veel wilde margrieten. De natuur gaat zijn eigen gang.

Corona

Het aantal besmettingen in Nederland liegt er niet om. We hebben de dagbesteding weer op het oude niveau met meer tafels en meer ruimtemogelijkheden voor de mensen om zich aan de 1,5 meter afstand te kunnen houden. Maar we moeten eerlijk zijn, dat lukt echt niet altijd. Mensen zoeken elkaar op en schuiven gewoon hun stoel weer dichter bij de ander. Onze medewerkers en vrijwilligers lopen nu met een gelaatsscherm en ook dat is wennen voor onze bezoekers. We hopen een besmetting tegen te gaan door zo goed mogelijk te ventileren, desinfecteren en afstand proberen te houden. De RIVM regels zijn leidend. Er kunnen nieuwe maatregelen nodig zijn zoals het weer verkleinen van de groepen. We houden u op de hoogte!

de chauffeurs desinfecteren de handen van onze bezoekers voordat het vervoer gaat plaatsvinden en vragen ze om een mondkapje voor te doen alvorens de bus in te stappen. Dat is noodzakelijk om besmettingen voor te zijn! Nogmaals: Mondkapjes dagelijks verschonen. De chauffeurs hebben kortgeleden weer de reanimatieherhaling gehad met de nieuwe voorschriften hoe te handelen in deze coronatijd. Er mag namelijk geen mond op mondbeademing worden toegepast.

Scholing

– De BHV is herhaald door alle medewerkers op een coronaveilige manier .

– Alle medewerkers hebben tevens de medicatiescholing gevolgd die nodig is voor het aanreiken en eventueel toedienen van medicatie.

Stichting Vrienden van Veldzicht

De wandelingen in leuke plaatsjes met wat lekkers erna vinden nu niet meer plaats. We hopen dat het volgend jaar weer kan. Sebas, onze muziekagoog komt iedere maand op de vrijdagochtend met onze bezoekers zijn muziekbeleving delen. Heel bijzonder, er wordt gebruik gemaakt van allerlei effecten en klanken. Bijzonder om te zien wat het bij mensen kan losmaken.

Verder werden de donaties gebruikt voor de muzikale omlijsting van Wytze die maandelijks kwam zingen met zijn accordeon. Dat kon door het mooie weer steeds buiten, door het zingen verspreiden namelijk aerosolen met het covidvirus sneller. Vandaar dat we het zingen even opschorten totdat deze coronaperiode weer voorbij is. 

Kerstviering

We zijn in de afgelopen jaren gewend geraakt aan een grote kerstviering waarbij iedereen welkom is. Helaas kunnen wij dit jaar geen viering houden. We zullen de dagen voor kerst met onze bezoekers in feestelijke sfeer doorbrengen. U houdt het feest tegoed in 2021!

Dagen waarop Veldzicht gesloten is:

Donderdag 24 en vrijdag 25 December

Maandag 28 dec t/m vrijdag 1 januari

Op maandag 4 januari zijn we weer open!

We wensen u een fijne herfst toe, u kunt de volgende nieuwsbrief begin januari verwachten.

Team Veldzicht