Voor wie kunnen wij iets betekenen?

– (Jongere) mensen met dementie

– Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

– mensen met GGZ-  problematiek

 

 

 

Dagbesteding:

Onze dagbesteding is gericht op wat er nodig is om iemand zich prettig en op zijn/haar gemak te laten voelen. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de interesses van ieder bezoeker. Goede en nuttige dagbesteding kan de mantelzorgers aanzienlijk ontlasten en vormt zo een belangrijke bijdrage aan het langer thuis kunnen wonen van mensen met dementie. Dat betekent dat het aantal bezoekers dat kan komen per dag op dit moment uit maximaal 15 personen zal bestaan. Zo is het voor ons mogelijk om aan de wensen van de bezoekers te kunnen voldoen. We hebben vaste, gekwalificeerde mensen in dienst aangevuld met ontzettend lieve vrijwilligers! Daarnaast hebben we ook ondersteuning van bijvoorbeeld:

GGZ begeleiders en casemanagers
Huisartsen en wijkverpleegkundigen
Thuiszorgmedewerkers
Casemanagers dementie

We eten iedere dag warm, zoveel mogelijk van de groente en aardappelen komen uit onze eigen moestuin! We staan elk jaar weer versteld van de opbrengst. Boontjes, rode kool, wortelen en het smaakt heerlijk. Dat komt natuurlijk omdat we samen met de mensen die dat leuk werk vinden, de moestuin goed onderhouden. Daarnaast bereiden we gezamenlijk de maaltijden.

Mogelijke activiteiten:

 • Rust en ruimte om samen in de natuur aan het werk te gaan.
 • Een moestuin en tuinkas om in te werken; grond losmaken, zaaien, verspenen;
 • Dieren om te verzorgen; kippen, hond en katten, konijn en varkentjes;
 • Er is een erf om te onderhouden, plantgroepen en de moestuin; verzorgen, onkruid wieden, hekken timmeren en de tuin onderhouden. Samen koken in de keuken; iedere dag een warme maaltijd vaak met groente en aardappels, zo veel mogelijk uit de eigen moestuin;
 • Wandelen in de natuur onder begeleiding;
 • Gymnastiek, bewegen op muziek, de spieren los maken en soepel houden;
 • Reminiscentie- activiteiten, herinneringen ophalen aan de hand van voorwerpen of gebeurtenissen;
 • Creatieve activiteiten. Bijvoorbeeld werken met speksteen, maar er wordt ook genaaid, geschilderd, kettingen gemaakt. Hierbij wordt aangesloten bij de interesse van de bezoekers
 • Er zijn rustruimtes om te slapen of om even tijd voor jezelf te nemen. Daarnaast is er een zithoek om boeken/tijdschriften te lezen of eventueel een mooie film te bekijken.
 • Iedere ochtend maken we een mooie wandeling in de natuur. Het is niet vaak voorgekomen dat het vanwege het weer niet mogelijk was. We gaan (wanneer weer mogelijk) met onze bus op pad om zo nu en dan ergens anders te wandelen of te kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een museumbezoek of een bezoek aan een tuincentrum.
 • De boerderij is rolstoelvriendelijk en er is een (aangepaste) doucheruimte aanwezig.

Kortom; alles is aanwezig om van boerderij Veldzicht een plek te maken waar mensen zich prettig en fijn voelen! U bent van harte welkom!