Mantelzorgvoorstelling 15 Juni, Zingen met Tetje
17-05-2019
Activiteiten “Vrienden van Veldzicht” 2019
17-12-2019
Toon alles

Nieuwsbrief 39, september 2019

Nieuwsbrief 39:  september 2019

Boerderij

Langzamerhand komt de herfst er weer aan. Op de boerderij genieten we nog van de nazomerdagen en de laatste groentes uit de tuin. We hebben genoten van de spekboontjes, bietjes, andijvie, worteltjes, sla en tuinboontjes en dan is het straks weer tijd voor de boerenkool. Meindert en Anneke de koks krijgen altijd veel complimenten voor hun kookkunsten.

De moestuin onderhouden is veel werk. Gelukkig hebben we nu versterking gekregen voor het onderhoud van de tuin. De nieuwe bewoners van het appartement helpen een handje mee in ruil voor de oogst.

Vera, onze pony is helaas overleden. Op een gezegende leeftijd van 28 jaren. Gelukkig heeft ze nog mooie jaren bij ons gehad. Baukje, onze oude Friese dame houdt het nog steeds vol ondanks haar vergevorderde leeftijd. De varkentjes knorren nog vrolijk rond en ook met de kippen, kuikentjes, konijnen, Fred de teckel (met zielig pootje) en de katten gaat het prima.

Het erf wordt zo goed  mogelijk onderhouden en de kozijnen en dakgoten zijn weer in de verf gezet. De jeu- de- boulesbaan wordt met veel plezier gebruikt.

Mantelzorgvoorstelling 15 juni /10jarig bestaan Veldzicht

Wat hebben we een mooi feest gehad met elkaar op 15 juni. “Tetje van Toen” heeft er een geweldige middag van gemaakt met haar herkenbare liedjes. Gelukkig knapte het weer op en in de tent was het ontzettend gezellig. Iedereen zong mee en genoot van de voorstelling. Op onze website kunt u de foto’s en filmpjes bewonderen. Mocht u onverhoopt in beeld zijn en u wilt dat liever niet dan graag even doorgeven aan ons. Dan halen we het er z.s.m. vanaf.

Deze middag is mede mogelijk gemaakt door  het “Stimuleringsfonds Mantelzorg” platform WMO Súdwest-Fryslân.

Wij hebben nog even doorgefeest om ons tienjarig bestaan te vieren met alle medewerkers, vrijwilligers, familie, buren en vrienden. Fokeltsje heeft met haar band “Zachte berm” ervoor gezorgd dat we ook ’s avonds nog even heerlijk hebben kunnen dansen. We kijken terug op een geweldige dag!

Werkbezoek “September” Witmarsum

Op 19 november bezoekt ons team woonvorm “September” in Witmarsum. Op 29 oktober komen mensen van het team van “September” bij ons langs om te kijken wat wij op Veldzicht doen.

Het is fijn om van elkaar te leren en nieuwe ideeën op te doen. Volgend voorjaar staat er een bezoek aan “Bloemkamp” op de planning.

Scholing

De teamvergaderingen worden ook gebruikt om elkaar te scholen en/of te delen over wat we hebben geleerd.

-Hanneke en Seakle hebben de scholing “Medicatiebeleid” gevolgd. Het heeft ons geleerd dat wij ons beleid zoals dat op papier staat goed op orde hebben. Bij een eventuele inspectie vanuit de gezondheidszorg hebben we gelukkig niets te vrezen.

-Seakle en Marian hebben de scholing “Geweldloos communiceren” gevolgd. De bevindingen zijn met elkaar gedeeld.

-Met elkaar hebben we “de Presentiebenadering” van dr. Baart besproken. Van belang is dat we in onze contacten met de bezoekers geen haast hebben maar tijd nemen om af te stemmen op wat de mensen bezighoudt. Uit jarenlang onderzoek van dr Baart is duidelijk gebleken dat dat ontzettend belangrijk is voor het welbevinden. Dat geldt natuurlijk voor iedereen maar het is goed om je dat goed te realiseren.

– De BHV is ook weer herhaald. We sluiten altijd deze avond af met de reanimatie. Al onze medewerkers zijn BHV-ers en kunnen reanimeren. Ook onze vrijwillige chauffeurs kunnen reanimeren.

Stichting Vrienden van Veldzicht

We maken steeds vaker uitstapjes in de omgeving. De stichting “Vrienden van Veldzicht” zorgt ervoor dat we dan heerlijk kunnen genieten van wat lekkers. Deze uitstapjes worden ontzettend gewaardeerd. Even naar een leuk stadje of de Galamadammen etc. U kunt de foto’s in de schriften bewonderen. Ook de wandelaars genieten van het bos en andere wandelingen in de natuur. Natuurlijk is het hier in de Workumer Mar prachtig maar erop uit wordt zeer gewaardeerd.

Verder worden de donaties gebruikt voor  de muzikale omlijsting van Wytze die maandelijks komt zingen met zijn accordeon. We zijn al onze donateurs heel dankbaar dat dit mogelijk is.

Op onze website is een apart kopje van de stichting waar u meer informatie kunt vinden. Nieuwe donateurs zijn van harte welkom. We zien dat er steeds vaker spontane giften worden gestort. Hierbij onze hartelijke dank!

Uw donaties kunnen worden overgemaakt op IBAN: NL46 RABO 0128 8985 50 ten name van “Stichting vrienden van Veldzicht”.

Kerstviering Veldzicht:

Dit jaar willen we graag een kerstviering met een high tea verzorgen. Op maandag 23 december bent u van harte welkom vanaf 14.00 uur om samen met ons te genieten van een high tea met muzikale omlijsting.  U kunt deze dag alvast noteren in uw agenda. U bent van harte welkom met familie, kinderen vrienden etc. De officiële uitnodiging volgt nog later dit jaar. Daar zit een aanmeldstrook aan vast waarop u kunt aangeven met hoeveel mensen u komt. De dagbesteding loopt deze dag gewoon door dus onze vaste maandagbezoekers worden gewoon gehaald.

Graag willen wij vragen of u ons misschien wilt helpen bij de organisatie van de high tea. Bij het verzinnen en maken van de hapjes, inkoop etc. Hanneke, Beant en Marian zijn van de organisatie dus bij deze mensen kunt u zich aanmelden. Alvast bedankt!

Mantelzorgondersteuning

Het is voor mantelzorgers (partners, kinderen,broers/zussen etc.) altijd mogelijk om kosteloos een dagje mee te lopen op Veldzicht. Graag wel van te voren afspreken. Zo kunt u meebeleven wat er bij ons gebeurt.

De Alzheimercafé’s organiseren maandelijks bijeenkomsten met verschillende onderwerpen. Wilt u deze uitnodigingen ontvangen kunt u contact opnemen met Rennie Niezink: Tel. 0611920167 of Mail: r.niezink@sudwestfryslan.nl

Dagen waarop Veldzicht gesloten is i.v.m. de feestdagen

(NB: U kunt gemiste dagen in overleg op de overige dagen van de week inhalen)

Woensdag 25 december

Donderdag 26 december

Vrijdag 27 december

(Op maandag 23 en dinsdag 24 december zijn wij dus geopend!)

Maandag 30 december

Dinsdag 31 december

Woensdag 1 januari

 

Op donderdag 2 januari 2020 openen we de deuren weer!

Begin januari 2020 kunt u de volgende nieuwsbrief verwachten.

Met vriendelijke groet, Team Veldzicht