Activiteiten Vrienden van Veldzicht 2021
21-04-2022
Stichting vrienden van Veldzicht spaart voor een Duofiets
21-04-2022
Toon alles

Nieuwsbrief 51, maart 2022

Nieuwsbrief 51:  Maart 2022

Boerderij

De lente staat voor de deur. De narcisjes onder de haag staan al volop in bloei. Af en toe kunnen we alweer genieten van het zonnetje. De voorbereidingen voor de moestuin zijn alweer in volle gang. De eerste zaadjes zijn, in de kas, ingezaaid. Zo kunnen we ze opkweken tot ze in de volle grond kunnen in de moestuin. Op naar een nieuw seizoen met heerlijke boontjes, sla, bietjes etc. Mogelijk dat we dit jaar wat meer kruiden ed. zullen gaan kweken, ons nieuwe vrijwilligster is hier helemaal thuis in.

Het nieuwe hok voor de paarden begint steeds meer vormen aan te nemen, om de winter te overbruggen hebben de paarden een prachtige noodvoorziening gekregen, maar van hun nieuwe plek zullen ze zeer zeker gaan genieten. Binnenkort komen er ook nog schapen en lammetjes op het veld. Dan is het echt voorjaar!

Jaarverslag/ Clienttevredenheidsonderzoek:

In de wintermaanden is er hard gewerkt aan het jaarverslag, deze ligt nu bij de auditor ter beoordeling. Bij goedkeuring zal deze op onze website worden geplaatst, zodat een ieder deze kan lezen.

In Januari 2022 heeft het cliënttevredenheidsonderzoek plaatsgevonden, de respons voor de dagbesteding lag met zo’n 85% heel hoog, waarvoor we een ieder willen bedanken.

Voor de activiteiten op de boerderij werd ons gemiddeld een 8,5 toegekend. Voor de begeleiding ontvingen we 8,6. Mooie cijfers, waar we erg trots op zijn. Binnenkort verschijnt de volledige uitslag van de tevredenheidsonderzoeken op onze website.

Coronavirus

Er is al weer een jaar voorbij. Eventueel een aantal vaccinaties en boosters verder. We zijn er nog niet vanaf, maar gelukkig kunnen we uitzien naar een nieuw tijdperk waarin corona onder controle is. Daar hopen we in ieder geval op. Per eind februari werden bijna alle regels overboord gegooid, voor ons wel weer een spannende tijd. Gelukkig kunnen we u zeggen dat we met zijn allen alert en voorzichtig zijn en blijven.

Als Zorgboerderij hebben we ons er zo goed mogelijk doorheen geslagen met elkaar. We zijn erg blij met de steun van de vrijwilligers die ondanks de pandemie ons blijven bijstaan met het vervoer, knutselen en het bereiden van de maaltijden. Tevens zijn we blij dat de deelnemers van de dagbesteding zich zoveel mogelijk aan de regels hebben gehouden, zoals o.a. het dragen mondkapjes tijdens het vervoer.

Gezamenlijke open dag van alle zorgboeren Súdwest Fryslan en Fryske Marren.

Op zondag 12 juni zullen de zorgboerderijen van de coöperatie zorgboeren Zuidwest Friesland een gezamenlijke open dag organiseren. De open dag zal zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn.

Op ons gezamenlijke website https://zorgboerenzuidwestfriesland.nl/ zal eind Mei/ begin Juni meer informatie komen te staan. Verder zal er een flyer worden gemaakt waarop meer informatie zal worden verstrekt.

Dagen waarop Veldzicht gesloten is i.v.m. feestdagen:

 

Maandag 18 April,      2e paasdag

Maandag  5 Juni         2e pinksterdag

 

De bezoekers van deze dagen mogen altijd op een andere dag in de week komen mits het lukt met het vervoer. Wilt u ons dan even bellen?

 

Dat betekent dus dat we op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei)

Koningsdag (dinsdag 27 april) en Bevrijdingsdag (woensdag 5 mei) gewoon open zijn.

 

Begin juni 2022 kunt u de volgende nieuwsbrief verwachten.

 

Met vriendelijke groet,

Team Zorgboerderij Veldzicht